Om Fordsmands glutenfri

Fordmands Glutenfri er et bageri, der udelukkende bager glutenfri brød og kager af høj kvalitet, og som konstant arbejder på at udvikle smag og konsistens til kundens tilfredshed. Fordsmands Glutenfri leverer til både private kunder, til detailhandlende samt til restauranter og caféer, og har fra starten oplevet stor succes og anerkendelse for det. Michelinkokken Francis Cardenau har fx udtalt: ”Fordsmand’s Glutenfri laver det bedste glutenfri brød nord for alperne”. En anden anerkendt kok, Jan Vestergaard kom en gang med følgende spontane udbrud i forbindelse med levering af en stor kasse ’rug’brød, boller og kager, at det så ”hjernedødt godt ud” – og større ros kan man jo ikke få!

 

For Fordsmands Glutenfri er den helt centrale udfordring at fremstille glutenfrit bagværk, der smager så alle kan lide det, hvad enten man tåler glutenfrit brød eller ej.  – Altså at man vælger deres brød ikke kun fordi man er tvunget til at leve glutenfrit, men fordi det smager godt. At det så samtidig er rigtig sundt, idet det typisk er fyldt med grøntsager, frugter, nødder og kerner, gør vel heller ikke noget!

 

Den egentlige baggrund for Fordsmands Glutenfri er familiens to sønner, der begge har diagnosen Infantil Autisme. Der hersker mange teorier om baggrunden for autisme, og en af dem er at kosten spiller ind, og særligt at mælk og gluten kan have indflydelse på udvikling af autisme hos børn. Derfor deltog hele familien for nogle år tilbage i et storstilet projekt, hvor de skulle undgå disse madvarer gennem et par år. Selvom drengene ikke blev fuldstændig kureret for autisme, lykkedes det Lone Steen Fordsmand at blive rigtig god til at bage glutenfri ’rug’brød, boller, pizza og kager. Hun havde et par gange afleveret opskrifter til den lokale helsekostbutik, og på et tidspunkt blev hun tilbudt at lave smagsdemoer foran butikken. Her stod hun og delte smagsprøver ud, og fik samtidig udsolgt af alt det medbragte bagværk.

 

De mange smagsdemoer foran helsekostbutikken – og i øvrigt også i andre helsekostbutikker og et stort lokalt luksus-supermarked - gav anledning til mange gode snakker med kunderne, hvilket igen gav Lone Steen Fordsmand en fornemmelse og erfaring for, hvad kunderne typisk godt kunne lide. Med den erfaring i baglommen tog hun i 2014 springet som glutenfri bager, og etablerede sig først i et lille lokale i privaten, sidenhen i et noget større lokale i en industribygning, hvor der blev eksperimenteret med glutenfri opskrifter, bagt i stadig større mængder og indgået nye leveringsaftaler. Selvom det er Lone Steen Fordsmand, der står i front for virksomheden, var det hele ikke blevet til noget, hvis det ikke var for hendes dygtige handyman af en ægtemand, Morten Fordsmand! Morten Fordsmand har stået for indretningen af bageriet både i Hørsholm, og nu i Kirke Eskilstrup, hvortil familien flyttede hen sidste år. Morten Fordsmand tager sig også af regnskaber, levering og ikke mindst god holdånd!

 

Her i Kirke Eskilstrup har det seneste ’skud på stammen’, Fordsmand’s Glutenfri Onlineshop, netop set dagens lys. Webshopen er sket i et samarbejde med Ditte Borrlander, der har haft det store arbejde med at skrue siden sammen, og kommet med rigtigt mange gode ideer, forslag og inspiration i den forbindelse. Book hende til din egen hjemmeside på www.webbryggeriet.dk

 

Velkommen om bord på Fordsmands Glutenfri Onlineshop!