Opskrifter på Lone Fordsmands glutenfri pizza og pølsehorn

Til 12 pølsehorn eller en stor pizza:

21⁄2 dl vand
15 g gær
1 tsk. salt

1 spsk. rapsolie
250 g glutenfri mel (jeg bruger Schär’s Mix B)

Evt. kan de 50 g af melet være enten amarantmel eller poppet amarant

1 spsk. HUSK

Bland først vand, gær, olie og salt i en røreskål. Tilsæt melet, og rør dejen på en god røremaskine. Hvis du bruger dejen til pizza, skal den være ret fugtig. Dejen smøres med det samme på bagepladen med bageunderlag (bagepapir eller genbrugsunderlag fra Netto). Brug en spatel! Dejen skal altså ikke stå og hæve, før den smøres ud, derimod hæver den på bagepladen i ca. 1 time.

Når den er færdighævet, hældes fyldet på dejen. Fyldet kan være fx et underlag af tomatsovs, hvor man lægger skinkestrimler, revet ost og dernæst peperoni og/eller lidt skiveskåret bacon på. Du bestemmer selv! Ovnen indstilles på 200 grader, almindelig varme og bager i ca. et kvarter. Osten skal være smeltet og kanterne gyldne. Selv bager jeg pizzaerne på en bagesten, som jeg varmer op til 250 grader, og når jeg sætter pizzaen ind, skruer jeg ovnen ned til 200 grader.

Hvis dejen bruges til pølsehorn, skal konsistensen derimod være fastere, og melmængden tilpasses hertil. Dejen hældes ud på et melet (glutenfri mel forstås) bord, og skæres ud i aflange firkanter med en spatel. Udskær dem i den størrelse, der passer til de pølser, du vælger! Fold dejen om pølsen. Det er lidt besværligt, og muligvis skal der tilføjes ekstra mel, så det hele ikke ender i en stor klistermasse. En variation kan være at vikle en skive bacon omkring pølsehornet. Pølsehornene skal hæve på bagepladen i ca. 1 time, dvs. til de er hævet pænt op. Ovnen indstilles på 200 grader, og pølsehornene pensles med pisket æg og stilles ind i ovnen, hvor de bager i ca. 18 minutter. Kig jævnligt til dem og tjek at de ikke bliver sorte.

Velbekomme!