Ordinær forfølgelse i Business Continuity


Og det skete i de dage, at der udgik en invitation fra Mærsk Data at der skulle afholdes Trivial Pursuit turnering og denne turnering skulle være åben for alle der arbejder i Mærsk Data, E-boks og DMdata. Og derfor drog da også en lille indsatsgruppe fra Business Continuity afdelingen op fra Prøvensvej til Frøen for at lade sig skrive i mandtal og deltage i denne kappedyst udi held og komplet ligegyldig paratviden.
Holdet der tog denne intellektets kastede handske op var Kim Schlyter, Morten Fordsmand og Pernille Bihl Rasmussen.

Spillebrædtet Her vil det måske være på sin plads med en lille præsentation af spillet Trivial Pursuit eller som det jo retteligt bør benævnes Ordinær Forfølgelse. Der er tale om et bræt spil, hvor man flytter den såkaldte ostebeholder rundt ved hjælp af terningkast. Når ens ostekasse lander på et felt vil man da blive udæsket et spørgsmål i en ud fra feltet bestemt kategori, der i øvrigt bestemmes ved farve. Skulle man derefter være i den heldige situation at man kan svare på hvad BASIC er en forkortelse for, så kan man få lov til at slå igen og prøve et nyt felt. Er man endda så heldig at svare korrekt mens man står på et af de seks ostefelter (et til hver sin kategori), så får man udleveret en ost i den dertil svarende farve, som man under stor fornøjelse kan anbringe i sin osteæske. Herefter kan man så beflitte sig med at gå på jagt efter de resterende oste til sin ostekurv. Skulle man ende i den situation at ostehylden er fyldt med seks oste i hver sin farve kan man derefter nærme sig spillets ultimative triumf og klimaks ved at søge at bringe sit ostefad til et felt lokaliseret på spillebrædtets midte. Vel ankommen til denne locus mundi vil holdet i opposition vælge hvilken kategori det ultimative spørgsmål skal udvælges i, skulle man i mod forventning kunne forklare hvad sidste tegn i en cykels stelnummer betyder vil man derefter kunne titulere sig som sejrherre.

Da vores hold med vanlig elegance ankom en halv times tid inde i første arrangementet endte vi som det tynde øl med at skulle deltage i den eneste treholdskamp, som vi dog efter en anelse opvarmning dog vandt. Det var dog med i alt en lidt nedslående oplevelse at kun to af de ni tilmeldte hold fra DMdata overlevede den indledende runde, men den slags bør jo opfattes som en udfordring og ikke problem – Business Continuity holdet tog udfordringen op.

Vi skal ikke kede læserne med hvor meget vi kom for sent til de efterfølgende to runder, men vil dog for klarheds skyld bemærke at vi vandt vores deltagelse i begge runder og derved havde kvalificeret os til deltagelse i finalen. Som et kuriosum bør nævnes at vi i anden runde levede op til opponenternes ønske om at få afsluttet spillet på under en halv time, dog næppe på den måde som vore modige og kække modstandere havde ønsket sig.

Finalen blev afholdt i auditoriet på Frøen for at gøre plads til de ventede skarer af tilskuere – der kom vel omkring 8 tilskuere heraf ingen fra DMdata. Passende opløftede ved, at ingen mente at vi havde behov for noget så ordinært som moralsk opbakning på udebane, kastede vi os derefter ud i spillet.
Vi kom rimeligt fra start med to stykker hengemt mælk under osteklokken, da vi løb ind den gule mur.De tre sæt kombatanter, det er det vindende hold i midten Den gule ost viste sig at være en opgave der ikke umiddelbart lå lige for, rent faktisk anvendte vi ikke mindre end fem forsøg, mens de andre hold indhentede og passerede vores ostestatus, før vi endelig fik stillet en gul udfritning, som vi kunne indfritte og besvare. Uden at opgive terningen kunne vi derefter tage de resterende tre oste under anvendelse af lige dele terningedeksteritet og storslået vid. For dog at vise en smule venlighed over for vore lamslåede opponenter, holdt vi derefter en lille kunstpause – en omgang, før vi anbragte vores ostetallerken på centerfeltet og kunne kundgøre det korrekte responsum for den undrende offentlighed og modtage folkets hyldest.
Det ultimative dillemma, som blev tilspurgt os i denne anledning, var om hvorvidt det er en fod- hånd- eller basket-bold der havde en omkreds på 60 cm.


Den sejrrige trio med gevinsten (Det er Pernille i midten) Mens vi ventede på at vore sejrrige arme faldt ned afgjorde de to efterladte sæt kombatanter hvem der kunne gøre sig fortjent til den ærefulde andenplads ved at fortsætte spillet. Da den dyst var afsluttet efter en lille times tid, kunne vores hold nok en gang modtage det talstærke publikums hyldest samt et gavekort til en hyggelig aften i byen.

Morten

Ps. Hvis læseren skulle overveje svarene på de spørgsmål, der er indlejret i denne højdramatiske sportsreportage skal de hermed kungøres for offentligheden:
· BASIC=Beginners All-purpose Symbolic Instruction Code
· Sidste tegn i stelnummeret på en cykel, der i øvrigt er et bogstav, betegner årgangen.
· Det er en Håndbold, der har en omkreds på 60 cm.


Retur til den fordsmandske hjemmeside
Retur til det fordsmandske hjem